Lavendel er en populær plante. Forståeligt, for den vidunderlige duft af blade og blomster og den smukke lilla blomst gør enhver have til et stykke Frankrig.

Varianter af lavendel
Den almindelige eller engelske lavendel (Lavandula angustifolia) er faktisk ikke en urt, men en lille busk. Planten er blevet dyrket i århundreder af farmaceuter og i klosterhaver for dens medicinske egenskaber. Der er mange varianter af den engelske lavendel. Vores favoritter:

Lavendula angustifolia ‘Hidcote’ er en lilla blomstrende og en stærk plante. Der er også en sort med blomster, som blomstrer hvide og langsomt bliver lyserøde. Dette er Lavendula angustifolia ‘Hidcote Pink’. Denne plante bliver 60 cm høj og har grågrønne blade.

Lavendula angustifolia “Munstead” er en ægte lavendelblå. Der er også hvide, violette og lyserøde sorter. Denne sort blomstrer fint, men dufter ikke så intenst.

En smuk hvid blomst er Lavendula angustifolia ‘Arctic snow’. Planten forbliver relativt lav og er en af ​​de få ægte hvide lavendelvarianter.

Lavendula angustifolia ‘Pacific Blue’ er en højere sort, hvis blomster er meget velegnede til fremstilling af olie. De dufter som lavendel skal lugte.

Den lavendel, der vokser i det sydlige Frankrig, er lavendelen Lavendula stoechas. Denne plante er frostfølsom, men tåler godt tørke. I det åbne land behøver han ikke engang at blive vandet! Denne plante trives på sur jord og kalkning er derfor ikke nødvendig.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.